Donationsberättelse – Bona AB

"Vi på Bona har en stark Malmöprofil och vill stötta arbetet för att ett nytt Malmö Konstmueum ska bli verklighet" säger Kerstin Lindell, VD på Bona

Kerstin Lindell, VD på det framgångsrika och snabbväxande Malmö bolaget Bona AB, ger de 30 000 kr som de fått i utmärkelse av Malmö stad på Näringslivsgalan 2017 som donation och blir en av de 13 stiftarna av Stiftelsen för Malmö Konstmuseum. Bilden visar Kerstin Lindell och Robert Jhaveri. Bona AB är ett familjeägt bolag som grundades 1919 i Malmö. Både Bona AB och Kerstin har fått en rad utmärkelser lokalt och nationellt. Kerstin sitter också som Vice Ordförande i Sydsvenska Industri -och Handelskammaren. Denna donation visar på näringslivets stöd i frågan att bygga det nya konstmuseet och genom SfMK lösa den Gordiska Knuten som förföljer konstsamlingen och Malmö stad. 

Om samlingen

Se några verk ur Malmö Konstmuseums fantastiska samling.

Donera

Tycker ni också att det är fel att detta kulturarv står magasinerat? Ni kan vara med och bidra till att ett nytt och betydande Malmö Konstmuseum blir verklighet och bidra till dess drift.