Aktuellt

Image
auktionsevent 2023
2023-10-05

Auktionsevent inför välgörenhetsauktion till förmån för Stiftelsen

Inför välgörenhetsauktionen den 21-30 november vill Stiftelsen bjuda in till ett auktionsevent den 17 oktober kl. 18.00 - 19.30 på Mitt Nya Museum? på Södergatan 28 i Malmö. Eventet är öppet för alla och kräver ingen föranmälan. Varmt välkomna till en kväll fylld av inspiration och kunskap från konstvärlden!  

Program för kvällen är följande: 

18.00: Ordförande Joakim Ollén bjuder välkommen och berättar om
stiftelsens arbete och kommande välgörenhetsauktion 

Läs mer
Image
auktion flyer 2023
2023-09-19

2023 års auktion till förmån för Stiftelsen för Malmö Konstmuseum

Efter 2022 års succé så är det med glädje vi berättar att Stiftelsen kommer att anordna en ny auktion i samarbete med Stockholms Auktionsverk i Malmö. Auktionen kommer att erbjuda exklusiva möbler, design- och konstverk och anordnas med syftet att samla in pengar som för oss närmare ett förverkligande av ett nytt konstmuseum i Malmö. 

Läs mer
Image
morgondagens konstmuseum pressrelease
2023-09-18

Stiftelsen för Malmö Konstmuseum i strategiskt samarbete med Malmö Stad

Stiftelsen för Malmö Konstmuseum är glada över att tillkännage ett strategiskt samarbete med Malmö Stad och Malmö Konstmuseum och projektet ”Mitt nya museum?”. Stiftelsen ser fram emot att, fram till årsskiftet, vara engagerade i de processer, möten och samtal som löpande kommer att äga rum i en designerad lokal på gågatan. För mer information se nedan pressrelease. 

 

Pressrelease, Malmö Stad, 12 september 2023

Läs mer
Image
Malmo konstmuseum - Samlingen
2023-03-24

Låt oss presentera Stiftelsens nya webbplats!

I samarbete med Odd Hill har stiftelsen de senaste månaderna arbetat på en ny, modernare webbplats som vi hoppas ska tilltala er besökare för att göra er upplevelse så bra som möjligt. 

För att fira detta erhåller alla som donerar 500 kr eller mer för Stiftelsen för Malmö Konstmuseum den unika och exklusiva boken “Malmö Konstmuseum - Samlingen/The Collection”! 

Läs mer
Image
malmo-konstmuseum-samlingen-the-collection
2023-03-23

Malmö Konstmuseum - Samlingen/”The Collection”

År 2021 presenterade Malmö Konstmuseum en ny utställning - Samlingen, i syfte att ge ljus åt den fantastiska och omfattande konstsamling som förvaltas av Malmö Konstmuseum. I samband med utställningen publicerades en bok om samlingen, med samma kronologiska följd och utformning som den utställning museet hade för tidpunkten. 

Läs mer