Aktuellt

Image
Malmo konstmuseum - Samlingen
2023-03-24

Låt oss presentera Stiftelsens nya webbplats!

I samarbete med Odd Hill har stiftelsen de senaste månaderna arbetat på en ny, modernare webbplats som vi hoppas ska tilltala er besökare för att göra er upplevelse så bra som möjligt. 

För att fira detta erhåller alla som donerar 500 kr eller mer för Stiftelsen för Malmö Konstmuseum den unika och exklusiva boken “Malmö Konstmuseum - Samlingen/The Collection”! 

Läs mer
Image
malmo-konstmuseum-samlingen-the-collection
2023-03-23

Malmö Konstmuseum - Samlingen/”The Collection”

År 2021 presenterade Malmö Konstmuseum en ny utställning - Samlingen, i syfte att ge ljus åt den fantastiska och omfattande konstsamling som förvaltas av Malmö Konstmuseum. I samband med utställningen publicerades en bok om samlingen, med samma kronologiska följd och utformning som den utställning museet hade för tidpunkten. 

Läs mer
Image
Stiftelsen på besök på Guggenheim – Bilbao
2019-09-10

Stiftelsen på besök på Guggenheim – Bilbao

Nya kontakter och lärdomar från Guggenheim i Bilbao.

Representanter från Stiftelsens styrelse (Dag Sundewall, Sten Ekegren och Robert Jhaveri) besökte Juan Ignacio Vidarte på Guggenheim Bilbao tidig september 2019. Juan är Director General Guggenheim Bilbao och drivkraften bakom dess förverkligande. Han sitter också i ledningen som en Director för Guggenheim Foundation i New York. Han agerar nu informell rådgivare till SfMK.

Läs mer
Image
Donationsberättelse - Bona AB
2019-10-21

Donationsberättelse – Bona AB

"Vi på Bona har en stark Malmöprofil och vill stötta arbetet för att ett nytt Malmö Konstmueum ska bli verklighet" säger Kerstin Lindell, VD på Bona

Läs mer